När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Den här enkla och lättgjorda, inlagda zucchinin är ett gott tillbehör till det mesta. Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
Koka upp en ättikslag. 1 dl ättika till 6 dl vatten och 2 dl socker. Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill
För andra gången mumsar jag i mig majrova till kvällsmat, en otroligt underskattad liten rot. Den är inte bara otroligt god i sallad utan innehåller även en lång rad vitaminer och mineraler så som folat, vitamin c, fosfor, järn, kalcium, kalium, magnesium och zink
Inlagd gurka som blir klar snabbt som ögat. Du har hittat rätt. Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström som du alltid hittar på hennes blogg
Skala och skär majrovorna tunt. 2 medelstora majrovor, eko. 2 medelstora majrovor, eko. Första gången jag åt majrova var under en resa till Frankrike för snart 14 år sedan
Smörj en ugnsform med lite smör och ställ majrovorna däri. Klicka hälften av smöret över majrovorna. Ös majrovorna med smöret och täck sedan formen med aluminiumfolie
Olika inläggningar är ett härligt sätt att ta hand om sensommarens överflöd. Här är en enklare variant av underbar saltgurka, saltgurka som passar till det mesta
Tvätta och skala majrovorna. Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja. 4 majrovor3-4 vitlöksklyftorHavssaltPepparmixFranska örter (jag hade frysta)OlivoljaSå här gör du. Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna fått fin färg och blivit mjuka. /Jenny & Magnus 4 majrovor
Den här rätten stötte jag först på i Fuchsia Dunlops Sichuan Cookery vilken (som jag nämnt många gånger tidigare) är något av det bästa som skrivits i väst om kinesisk matlagning
Detta är en snabb och enkel metod att lägga in rädisor över natten. De bör ätas dagen efter. Skär man noggrannt så kan man använda de till dekoration av andra rätter men de går också bra som en egen liten rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.