Själva trädgårdarna har funnits sedan 1861, då många trädgårdsmästare utbildades här, men det var på 1980/90-talet som Lars Krantz och Pål Borgs restaureringsarbete gav trädgården sitt fantastiska uppsving
God kväll gott folk. Är nyss hemkommen från storhandling med mamma som brukar ske en gång i månaden. Kan vara så att jag denna gång lyckats få ihop den mest onyttiga vagnen någonsin, fylld med massa saker inför kommande julbak
Fyll frallan med köttfärsröran och bred creme fraiche-blandningen ovanpå. Skjuts in i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter. -Mama Skogly ♥ ca 600 g tacofärs (köttfärs+1,5 påse tacokrydda)
Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter beroende på din ugn, en sticka ska komma ut torr men se ändå till att inte övergrädda. Strawberry Swiss Meringue Buttercream4 stora äggvitor225 g fint strösocker280 g rumsvarmt smör1½ tsk vaniljpulver1 nypa saltca 2-3 kapsyler med smultron essensnågra droppar röd karamellfärgca 2-3 dl jordgubbsmarmelad eller fast jordgubbspuréLägg äggvitorna och sockret i en skål till en assistent. Vispa tills marängen är helt tjock, glansig och skålen börjar kännas sval, det tar ca 10-15 minuter. ca 2-3 kapsyler med. ca 2-3 dl jordgubbsmarmelad
Ett av mina smultronställen och väl värt ett besök. Ibland slår jag knut på mig själv och kokar levande humrar, sous-vide lagar hjortfiléer och mixtrar med mousser
Picknick -tips. Men jag försöker att inte tänka så, utan istället tänka på det jag uplevt under helgen, det jag har - vi har - och hur livet kan ändra sig till det bättre när man som minst anar
Vitkålssallad med Varmrökt Sidfläsk och Ost ½ liter finstrimlad Ekologisk Vitkål 1 dl Aioli från Gourmetservice 1 dl Ekologisk Crème Fraiche 1 msk Druvan’s Ekologisk Skånsk Senap 1 dl vit Ekologisk Balsamvinäger från Saltå Kvarn Havssalt och Svartpeppar 150 gr Varmrökt Sidfläsk från Coop 100 gr Änglamark Ekologisk mild Ost 10-15 Ekologiska Cocktailtomater Riv vitkålen fint med osthyvel i en bunke
Och på platser där gatuadresser är en nymodighet och semestersolen fyller hjärnan med fluff, är det inte alltid man kommer ihåg vad alla fantastiska smultronställen heter
En lätt sommarmake-up. Johanna med bloggen Morgonstunder skriver att sommaren är lång och härlig, den börjar med skolavslutning och slutar med skolstart
En av veckan matlådor blev den gamla godingen ugnspannkaka med svamp och lök - mums. 250 - 300 gram svamp. 1 paket bacon á 140 gram 250 - 300 gram svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.