Varm Vit Choklad med Vanilj, Karamellsås och Rom. Och om du är sjuk, som jag, så är det helt okej att toppa chokladen med både vispad grädde och marshmallows
Det svåra momentet ligger i att inte ha sönder chokladgallret mellan kök matbord något jag själv nästan lyckades med när jag glömde att jag placerat en verktygslåda mycket strategiskt precis framför matbordet och nästan föll pladask med näsan i bordet, en klassisk Mary för de som känner mig privat
Och jag är helt slut, tur att jag har havreflarn i kakburken att trösta mig med. Idag är jag och redigeringsprogrammet inte riktigt överens, men nu äntligen har jag lyckas spotta ut något som kan benämnas som bilder
En god middag är avnjuten, barnen sover (äntligen) gott i sina sängar, ett glas rött står framför mig, regnet har äntligen (ja ni läste rätt, äntligen) börjat at falla och kanske kan man våga hoppas på en OS-medalj om ett tag
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. 100 g hackad vit choklad
Häll chokladen i en skål, gärna en choklad fondueskål med väemehållare under. Doppa jordgubbarna i den smälta vita chokladen och därefter direkt i lakritssockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.