TweetE-post. En het och fräsig karibisk grytamed curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Till riset åt vi grillade räkormed en lime- och koriandermarinad. Tillsätt tomatpuré, kycklingbuljong (jag använder geléfond och vatten) och tomat- och lökmixen
Låt koka någon minut medan du skär surimisticksen i bitar. Stark grytamedräkor350g blandade grönsaker (jag använde en burk mrs chengs wokgrönsaker och några morötter)2 vilöksklyftor1-2 msk röd currypaste0,5-1 burk kokosmjölk400 gram räkor200 gram surimisticksSaft från en halv citronSaltOljaServeras med tex nudlar, ris eller couscous. Häll i räkor och surimisticks i grytan och vänta tills dom blir varma, tar drygt 1-2 minuter. 1-2 msk röd currypaste. 0,5-1 burk kokosmjölk. 400 gram räkor
Värm olivolja i en gryta. Rör i räkorna strax innan serveringen och smaksätt med hackad dill, salt och peppar och garnera med gärna med lite dillkvistar
En lime - både zest och saft. Stäng av plattan där grytan står. Idag kände jag för lite stark mat så jag googlade på Tasteline och hittade ett recept med Sambal Oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.