220 grader
Putsa fläskfilén och skär i slantar. Salta och peppra. Stek dem och ställ sedan åt sidan så de svalnar lite. Rulla ut smördegen på en ugnsplåt och dela den i fyra lika stora bitar. Fördela ut köttbitarna och toppa med färskost, mozarella och persilja. Pensla kanterna med vatten och nyp ihop till fyra paket. Vänd skarven nedåt på plåten. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 min tills de fått fin färg.
Stek fläskfiléen, salta och peppra, låt svalna. Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
4 pers 1 fläskfilé ca 700 g salt o peppar 1 rulle färsk smördeg 1 inlagd grillad paprika 2 msk tapenade 20 g rucolasallad ½ kruka basilika 1 äggula sesamfrön Aromsmör 75 g smör 1 msk hackad basilika rivet skal av en ½ lime salt o peppar Rödvinssky 1 msk. 1 fläskfilé ca
Festlig maträtt med smördeg och fläskfilé. Skär fläskfilén i bitar och bryn i smör i en stekpanna. Häll den avsvalnade fläskfiléröran på ena sidan och vik över smördegen som en stor pirog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.