Ta kastrullen av värmen, och häll ner smör- och gräddblandningen. Ta en liten kastrull och häll i grädde, smör, en halv tsk flingsaltoch urskrapad vaniljstång, och låt smälta samman på svag värme
Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. 125 g Arla® Svenskt Smör. 1½ tsk flingsalt. 1Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Bryn smöret, låt svalna något. 1Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. 1Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon
Bryn smöret, låt svalna något. Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon. ½ tsk flingsalt. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Aldrig är uttrycket ”det enklaste är det godaste” så sant som när det handlar om torsk med pepparrot och brynt smör
Gör likadant med den andra deghalvan men bred över smörremonce. Har ni ingen våg så rekommenderar jag verkligen att ni köper det, så mycket enklare att baka med våg och det är många gånger lätt att ta för lite eller för mycket mjöl när man använder decilitermått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.