avmed lite maizena eller koka ner såsen ytterligare. På nyårsafton är det bara att skiva upp potatiskakan och ställa in oxfilén i ugnen…Såsen och grönsakerna är redan klara, bara att värma på
Smaka avmed salt och peppar och red eventuellt med mjölvattnet om den är för tunn. Sant som det är sagt så gav jag mig på ovanstående rätt som är ett hopplock från en massa olika recept
F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. -. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
tillsammans med. Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Strö hackad färsk persilja över allt och servera med en grön sallad av ex. *) Chilisås av den klassiska milda tomatsåsen som man har till Rhode Islandsåsen är svår att få tag i här i Singapore
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.