Variationen på järpar, biffar och köttbullar är oändlig. Perfekt mat att servera på en buffé eller såhär på fredagskvällen med tzatsiki och ett gott rödvin
Lammfärscurry från Småland6 p 400 g lammfärs400 g fläskfärs (självklart går det att bara ta lammfärs)2 pressade vitlöksklyftorsalt och vitpeppar1 tsk chilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk sambal oelek1 tsk spiskummin1 krm malen kardemumma½ tsk rosmarinolja att steka i 1,5 dl rött vin (och ett till kocken minst
Om du inte har vägarna förbi Taberg så går det alltså att få tag i Mormor Magdas därproducerade glass hos en del återförsäljare i Småland och Stockholm
Fråga Småland vad de tycker. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Den Gös vi fiskade upp i kära Småland är alltså en insjöfisk och enligt bror finns det även havsgös men denna art verkar inte leva i faggorna av Göteborg vilket är synd
Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Under den gångna veckan har kylan hållit oss i ett rejält grepp här i Småland. Helgen har inneburit lite firande med familjen eftersom det i Indien igår firade republikens dag
Eller allra helst i min lilla studentlägenhet i djupaste Småland. Igår var det ostkakans dag. Sorgligt nog så hann jag inte göra ostkaka innan dess, så det fick bli gårkvällens bestyr
Över långhelgen är jag hemma i skogen i Småland och skriver på mitt kandidatarbete. Det passar då ganska bra med att ta en paus med småländska kringlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.