Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Små, energifyllda bollar gjorda på ingredienser från naturen. Vegetarisk chiliconcarneDenna vegetariska chiliconcarne passar perfekt som vardagsmat och går även utmärkt att ha i matlådan
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.