Nedräkningen har börjat. Nu är det bara några timmar kvar på det här året, och siktet är inställt på ett nytt år med massa spännande saker som man redan nu vet om, men också saker som kommer bli som en överraskning
. kakorna så dax att baka lite nya tror jag bestämt. Jag får även lov att fixa till mått på blåbärskakan (pekar på inlägget inunder) som fick lovord utav grannen, och det önskades recept
Oh my god, vilken extremt stressig dag det har varit. Jag blev tvungen att jobba över en timme för jag hann inte klart med det som skulle göras och jag hade fått jobba över ännu längre om jag inte gått ner med en dubbel sats med chokladbollar till Kovan som jobbar i vår togoaffär på nedre plan i gallerian som han fick rulla åt mig och sedan så snodde jag åt mig vår praktikant som fick doppa mina toscatrianglar i choklad
Det känns som om skolterminen nyss har börjat, ändå är slutet på terminen så nära. Just nu är det i alla fall mycket föräldramöten, utvecklingssamtal och andra möten både på jobbet och i skolan som ska hinnas med innan julen kommer
ETT GOTT AVSLUT. Men ibland måste man få njuta lite, så härom dagen gjorde jag en lika enkel som ljuvlig chokladpannacotta, ett perfekt sätt att avsluta en god middag
God fortsättning. Här har det nya året börjat riktigt bra, vi har hunnit ta det lugnt, gått på bio, sagt hej då till mamma som varit på besök och även haft ett födelsedagskalas no2
Avsluta med att lägga körsbärstomaterna överst. Vilken otroligt produktiv dag vi har haft. Kollat på soffa, köpt soffa, köpte lite av varje på IKEA, skrivit veckomeny, handlat, röjt, sorterat och slängt lite grejer, tvättat, sprungit och plockat ner nästan hela julen
När chutneyn känns klar skall den hällas upp på varma* burkar och förslutas omedelbart. Äpplena. Jag plockar och plockar men korgen är lika välfylld ändå
Idag har varit en bättre dag än igår på matfronten. Blev aningen chockad när jag igår misslyckades med "mitt" enkla surdegsbröd, det kom inte i en bit ur formen
Vad säger ni, ska vi kicka igång helgen med en enkelt efterrätt som lätt går att svänga ihop. Jag älskar enkla desserter och varvar ofta smulade cookies med vaniljyoghurt (delikatess varianten) och bär i glas
Enkel äggstanning 3-4 port. 3 ägg. 4 1/2 dl mjölk. 3 tsk vetemjöl. 1 tsk salt. Vispa ut mjölet i lite av mjölken så det blir klimpfritt, vispa i resten av mjölken, salt och ägg, vispa dock inte för mycket för då kan äggstanningen bli blåsig
Varva i en smord eldfastform potatis, lök, ansjovis som är delad och ett litet lager salt och vitpeppar och lägg ett nytt lager avsluta med potatis men ej kryddor eller ansjovisar
Så är snart den här arbetsveckan slut, skönt för den har varit stressig. På tisdagen, när vi avslutat vår måltid och tänkte betala, så bad han oss att sätta oss utanför restaurangen med honom för ytterligare ett par glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.