tänk till och försök undvika att behöva slängamaten. slänger den. En tanke så här dagarna före jul är att inte köpa julmat av tradition utan istället utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Så tänkte dela med mig av lite tips som vi brukar använda oss av för att, ja. Januari månad sägs ju vara sparmånaden, även om det inte skulle vara så så finns det aldrig någon anledning att slänga mat i onödan
För den som inte har tillgång kylskåp. Här kommer första delen i en serie med lite tips om hur du kan få till det med käket under arbetsdagen, oavsett förutsättningar
Sen ska man lita på sina sinnen och lukta och smaka på maten innan man slänger den. Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
(hoppas det är ok att vi slänger in en bild på dej, annars får du höra av dej). Detta är en marknad som mer är för lokalbefolkningen och inte så turistinriktad, men för oss så var den betydligt mer intressant och spännande än marknaden i Hua-Hin
Tändvätska ger en äcklig bismak till maten och dessutom är det inte miljövänligt. Även om jag ju faktiskt grillar året om så blir det ju mycket mer nu när värmen kommer, känslan av att en försommarkväll stå ute vid grillen med ett glas vin i handen slår ju faktiskt all vintergrillning med hästlängder
Jag hittade lite trött blomkål i grönsakslådan (vet inte hur den hamnat där), lite gröna ärtor i frysen och en extremt torr parmesanskalk i en plastpåse
Själv använder jag delar av min buljong redan idag till en bouillabaisse. Släng dem inte. Släng ner skalen i en påse och lägg den i frysen om ni inte tänker använda dem direkt
Två sorters lax. 1 för barnen med minimalt med kryddor men med mild citronsås. Den 2. a är mer en vuxenlax, då såsen är mer kryddad och innehåller smarriga örter av olika
-) Men eftersom Berra och jag växtre upp när det var noga att man åt av alla olika delar på tallriken, och mycket viktigt att det fanns "sågel" (alltså proteindelen) på tallriken, så vi fick lov att fuska och ha lite italiensk salami till
Jag testade även att äta soppan med philadelphiaost vilket inte heller var dumt. Jag tror att ni kan toppa soppan med vilken ost ni vill nästan eller varför inte lite knaperstekt bacon eller rester från en middag med pulled pork
Dela det här. Äggröra med bacon och blomkål Förberedelsetid 5 Minuter Tillagningstid 15 Minuter Total tid 20 Minuter Recept av. 1 Ingredienser ett halv paket bacon cirka ¼ blomkålshuvud 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar. Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window) 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar
Många gånger slänger jag pengar på problemet och köper med mig sushi hem. Att få till hälsosam mat när både inspirationen och tiden inte finns kan ibland vara svårt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.