"Lättsaltad" skrynkelpotatis medmojosås. Möjligtvis kan man tycka min mojosås inte är tillräckligt pepparstark, men det är väl i sådana fall bara att peppra på lite extra
(Skrynkelpotatis medmojosås, recept från Kanarieöarna)Kanariska potatisarmedMojosåsPotatisarna. På med ett lock och koka tills potatisen är mjuk och fin
Sila av vattnet medanpotatisarna fortfarande har en hård kärna. Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sätt in dem i ugnen i 175 grader och låt dem torka medan du gör såsen. 400 g små färskpotatisar
Krydda med salt och peppar. Mojosås. Toppa med persilja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis med olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper
Borsta potatisarna och lägg dem i kokande vatten med grovt salt ochdill. Salta och peppraköttet och stek eller grilla det omedelbart ca 3 min på varje sida
Skrynkligapotatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Skär allt i små bitar och mixa alla ingredienser med olivoljan, tänk på att färsk chili är starkt och tag därför lite i taget
Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen. Jag tänkte att vi börjar veckan med ett riktigt enkelt recept där man kan ta till vara på lite rester sedan påskmiddagen
Pensla potatisen med oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
) Den här är med kyckling, curry, paprika och majs. Smaka av med salt. Toppa med rostad lök. Bakad potatis med kycklingcurryröra2 kycklingfiléer3 dl gräddfil3 msk majonnäs3 tsk curry1/2 tsk salt1 dl purjolök1/2 röd paprika1/2 burk majsSmörGrillkryddaIsbergssalladRostad lökSkölj potatisen och stick hål i den med en provsticka
Delar med mig av en av mina egena soppa jag gillar. Dela broccolin i små bitar och stek den i smör peppra och krydda med örter/vitlök efter smak, häll ner i kastrullen
Lägg sedan potatisarna på en ugnsplåt med bakplåts papper. Potatisar (mängd efter tycke). Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
e minut och luta den lätt så du med en sked kan ösa potatisarnamed oljan och kryddorna. När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.