Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Lägg även ner skinksteken och slå på fond, vatten och krydda med svartpeppar och torkade örter. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Själv är jag hemma med sjuk son idag så jag ska se till att pyssla om honom ordentligt. Förra veckan fick jag tag i en billig skinkstek som fick bli söndagsmiddag igår
Inlagd rödkål och rödlök med köttfärslimpa. Bara att slänga i tillsammans med rödlöken och lite persilja så har man ett bra tillbehör till många olika rätter
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Vanligtvis är det fläskkarré som får följa med hem från matbutiken, mycket kött för en billig peng
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.