Det funkar såklart utmärkt att servera den som mellanmål också. Yoghurt med honung och valnötter är ju en klassisk grekisk efterrätt men igår tog jag pumpafrön istället för nötter
Jag älskar yoghurt med bär och müsli på. Jag höftade och hällde direkt från påsarna. 2 dl turkiskyoghurt (den är fetare än vanlig yoghurt). 1 port 2 dl turkiskyoghurt (den är fetare än vanlig yoghurt)
Grekiskyoghurtoch ”själv-jäsande-mjöl” – vilket jag inte ens vet om det finns i Sverige. Det här receptet kommer ursprungligen från The Slow Roasted Italian och görs egentligen på bara två ingredienser
½ dl grekiskyoghurt. Blanda yoghurten med lite vaniljpulver och lägg upp på en tallrik. Som när någon i mitt flöde lägger upp en bild på stekt gröt, och jag direkt känner varföööör har jag aldrig tänkt på det
Vänd dem annars emellanåt så att glöggen kommer åt runtom. turkisk/grekiskyoghurt, glass eller vispad grädde, samt frysta eller färska lingonSkala päronen, men låt skaftet sitta kvar
Jag åt min med en klick turkiskyoghurtoch flytande honung. I helgen var en sådan dag och därför gjorde jag en ugnsbakad havregrynsgröt med äpple och frötäcke som nästan smakade som en äppelpaj
Blanda feta, Grekiskyoghurt, citronsaft, dill, chilipulver, salt och svartpeppar med en gaffel. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och lägg blandningen ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.