Börja med kolasåsen: Blanda margarin, farinsocker, sirap och Milda visp i en gryta och värm upp under omrörning tills sockret är helt upplöst. Låt såsen småkoka i några minuter under omrörning innan den tas av värmen och svalnar lite.
Blanda alla torra ingredienser till plättarna i en bunke.
Smält margarinet och blanda det med mjölk och ägg. Vispa sedan ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna under omrörning.
Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller plättlagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och de fått fin färg.
Lägg upp plättarna på en tallrik eller fat, fördela en sked yoghurt på varje och ringla över kolasåsen.
Jag älskar yoghurtmed bär och müsli på. Återkommer med mer exakta mått när jag gjort en färdig blandning men det som är så bra med det här att det bara är att toppa med sina favoriter
turkiskyoghurt som blandas med ekologiskt vaniljpulver eller vaniljextract. Vill tillägga med att köp inte den kanelen som finns i affären, den är fakekanel, som är cancerframkallande och ska inte ges till barn alls
Servera plättarna tillsammans med en klick yoghurtoch färska bär eller skivad frukt. Tillsätt ägg, havregryn, vaniljpulver och smör, blanda om noga med en visp
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon ochturkisktyoghurt för att balansera det söta
Jag åt min med en klick turkiskyoghurtoch flytande honung. Men jag kan tänka mig att med vaniljkvarg eller vaniljyoghurt också hade gjort den här gröten rättvisa
Yoghurt i botten, på med jordgubbar och mixa. Bottna mixerkannan medyoghurt. Tillsammans med frukter och bär, ibland utspätt med mjölk eller äppeljuice och ibland med lite vaniljsocker så är det lätt att mixa ihop ljuvliga smaker
Det här med att köpa så naturlig mat som möjligt, blir också mer och mer viktigt. Jag köper centimeterstora tärningar av lammlår, som slaktaren skär till medan jag väntar
Rör om och servera till plättarna tillsammans med en klick keso. Hetta upp en stekpanna med lite smör och klicka sedan ner en rågad matsked stekpannan och platta till
Vispa yoghurtmed honung och grädde. Blanda med sked chokladen, ären, bipollen i yoghurtblandningen. Jag använde honung och bipollen istället för raffinerat socker samt choklad med stevia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.