Plättar med turkisk yoghurt och kolasås
Milda.se
Milda.se

Plättar med turkisk yoghurt och kolasås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 50 g farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl Milda Visp
  • 1 liten bägare grekisk yoghurt

Beskrivning

    Börja med kolasåsen: Blanda margarin, farinsocker, sirap och Milda visp i en gryta och värm upp under omrörning tills sockret är helt upplöst. Låt såsen småkoka i några minuter under omrörning innan den tas av värmen och svalnar lite.

    Blanda alla torra ingredienser till plättarna i en bunke.

    Smält margarinet och blanda det med mjölk och ägg. Vispa sedan ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna under omrörning.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller plättlagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och de fått fin färg.

    Lägg upp plättarna på en tallrik eller fat, fördela en sked yoghurt på varje och ringla över kolasåsen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.