Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Skagensås. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor. Skagensås. Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora
Vi serverade fisken tillsammans med en skagensås, vi utgick från Skagenröra och bytte ut smetana mot creme fraiche (blir rinnigare, i alla fall om man använder laktosfria varianter)
Skagensås passar utmärkt till bakad potatis. 10 såser till grönsaker och salladerMAJONNÄSDRESSING4 portioner1 dl majonnäs1 dl mjölk½ dl chilisås1 tsk dragonVispa ihop majonnäs och mjölk i en skål tills såsen blir slät och fin
Skagensås, fyra sorters pajer, skagencheesecakebakelser, skagencheesecake/räktårta, laxrullar med pepparotscreme (sååå enkla och goda), olika sorters sill, potatis, bröd, gott fröknäcke, tomat/löksallad m
6 portioner. 1. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort eventuella kvarvarande ben i laxfilén. 2. Pensla laxfilén lätt med olja och strö över citronpeppar och salt
Tanken var ju torsk med skagensås. Skagensåsen fick bli en räkröra istället som toppade knäckebrödet. När man blir ensam till måndagsmiddag gör jag det enkelt för mig
4 dl gräddfil1 dl majonäs1 st hackad skalad gurka3 msk hackad färsk dill - eller mängd efter smaksalt & pepparLindas skagensås - Även som fyllning till toast skagen/ bakpotatis
Fiskterrine kan ätas både varm och kall och med olika såser, varma som citronsås, räksås eller kalla som dijon- och majonnässås, skagensås eller romsås
Skagensås. Servera med skagensås, lite stekt broccoli och citronhalvor. Skala rödlöken. Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.