Inte riktigt klokt är det, redan 4 år har det gått sedan vi tog våra första staplande steg, slog upp portarna och bjöd in er till vårt kök. Vi åkte till Prag och firade Håkans 45-årsdag, njöt av fantastiskt höstväder och en massa god mat. Så välkomna in, slå er ner vid vårt köksbord och bli inspirerade år 2014
400 g äkta mandelmassa - jag använde Odense. 4 kylskåpskalla äggvitor - sammanlagd vikt 135 g. 40 g hel oskalad mandel. 400 g äkta mandelmassa - jag använde Odense. 4 kylskåpskalla äggvitor - sammanlagd vikt 135 g 2 msk rismjöl. 40 g hel oskalad mandel
Våren 2014 fick jag vara med om något riktigt häftigt, nämligen att få vara med i en reklamfilm. Hösten 2014 blev vi nominerade till det stora Matbloggspriset. Sedan 2014 är jag Officiell blogg-ambassadör för Lidl, vilket betyder jag ibland lagar mat med just deras produkter
4 st äggvitor. 1 1/4 dl socker. 4 st äggulor. 4 st äggvitor. 1 1/4 dl socker. 4 st äggulor. Hallå, hallå. Tänk idag för 1 år sedan skrev jag mitt första inlägg på bloggen,
AntipastiBruschettaPrimo PiattoSpenattagliatelle med musslorSecondo PiattoSaltimboccaDolcePanna Cotta Bruschetta, 4 pers2 långa baguetter1/2 dl olivolja3 klyftor vitlök pressade (kan minskar, barnen tyckte att det var alldeles för starkt)6 tomater, som mixasSkiva bagetterna i 2 cm tjocka skivor och grilla i ugnen på båda sidor. Häll i 4 portionsformar. Panna Cotta Bruschetta, 4 pers
I dag fyller bloggen 2 år, 2 år. 20-24 st minicupcakes. 1 3/4 dl Socker. 4. 20-24 st minicupcakes. . Detta måste givetvis firas, och eftersom jag är ett cupcakesmonster av rang, som gärna ser att fyllningen är minst hälften av cupcaken i sig, så kommer härmed detta recept
½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen. 4 kvistar backtimjan
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
Dopff Brut Cuvée Julien (7410). Söndag 19 juni 2016. Vår största och viktigaste fråga igår var vad vi skulle laga för gott för att fira att vår mat- och bakblogg Livsnjutarnas Gourmetkök fyllde 5 år
Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 4 st lövbiffar, ca
Fylld fläskfilé 4 port. Potatisgratäng 4 port. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. Koka upp grädden i en stor kastrull tillsammans med buljongen, börja med 4 dl grädde. 4 port. 4 port. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
4portioner400 g nöt- eller köttfärs. 1 paket bacon (140 g), knaperstekt i småbitar. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 45-60 minuter. 4 portioner. 400 g nöt- eller köttfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.