Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
När jag kommer hem sent och är själv brukar jag inte vilja ställa mig och lagamat. Hur som helst, ofta brukar jag göra i ordning något jag lagat tidigare – som till exempel igår tog jag fram en bit av den här härliga pajen från frysen och lät den tina under tiden jag var yogade
Nej, det här har inte blivit en asiatisk matlagningsblogg, men med veckans oplanerade tema passar jag på att skriva ett inlägg om hur man lagar en autentisk fried rice i Thailand
Atttillagamat Sous Vide är outstanding. Crock Pot är det bara jag som använder, Sous Vide cirkulatorn mest Mattias och vakumförpackaren och Airfryer båda två
För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur matentillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Carbonaran är godast när den är alldeles nylagad,tillsammans med ännu mera Parmesan och givetvis nymalen svartpeppar, men funkar självklart även i matlådan dagen efter
Det är så enkelt att fixa till mat som är god, som mättar och som ger bra näring. Men det ska bli gott med lövbiff, ugnsrostad potatis, morot och champinjon samt grönsaker och en röra gjord på keso, fetaost och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.