Skulle nästan vilja påstå att den kvalar in som den godaste sommarsalladenav alla. Strimla basilikan och strö över, avsluta med att ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar
När du ska använda majonnäsen i en röra som denna så behöver du inte smaka avden med kryddor, ska du använda den som ren majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten avgrädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Förresten blir havtornssmaken inte särskilt framträdande, det blir bara en mild antydan till den. Jo jag fick för mig att jag skulle smaksätta brödet med kalltorkad havtorn, som jag köpte sist jag var i Hötorgshallen och botaniserade hos Pierias livs
Då jag var borta mestadelen av dagen, och då den första bröllopsdagen (nästan) alltid infinner sig på en söndag så satsade vi på en riktigt god, lyxig och (för oss) lite mer avancerad trerätters hemmamiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.