Bakning/Baking. Dagar helt dedikerade åt mumsiga bakverk måste ju vara bland det bästa som finns. Extra roligtblir det om man passar på att baka sittfika själv till den här dagen
Ska hitta på lite nytt fikabröd snart, så Du fårlite gott till sommarens kaffekalas. I Grekland består fikat av en liten kopp starkt kaffe med mycket sump i botten
Det får det väl ändå vara värt tänker jag och kastar en längtande blick på ovanstående citron och kardemummakaka som jag bakade och serverade på cafeet
Bryn köttet, lägg i gryta, krydda. Strö på persilja. Lägg i kålen och koka klart, räkna med 50-60 minuter. 1 ljus nötbuljongtärning. 1 litetvitkålshuvud, i klyftor. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litetvitkålshuvud, i klyftor salt
Man fårinte vara rädd för sprutor. Det är intebehagligt men inte heller vidrigt, man gör det bara. Första gången för mer än ett år sedan hade jag så ont i hals, nacke och huvud i två veckor efter behandlingen att jag tänkte, aldrig mer men det blev bara bättre så jag är nöjd
Julbocken får stå kvar tillsvinternverkligen är över, någon gång i mars. Jag har upplevt att tiden fram till julafton varit rena maratonloppet, då jag mest känt stress och ändå intehunnit det jag velat
Igår bakade jag faslagsbullar första gången för i år, här hemma,. Jag använde receptet på "minvanliga" bulladeg, det som står bakpå mjölpåsarna från Myllyn Paras
Häll på grädden och lägg i gelén så att den får smälta ner. Mormor, som var den som fickmigintresserad av matlagning, var förfärligt bra på allt möjligti köket
I fredags var det kladdkakans dag. e november är alltså ett viktigt datum att lägga på minnet. Jag funderade en stund på vad jag ville göra för twist på min kladdkaka och kom fram till att kakdeg är ju himla gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.