Med en betydligt tunnare plånbok än innan för de allra flesta av oss. Jag smaksätter här min stuvning med äpple och curry, men du kan hoppa över äpplet om du vill ha en riktigt kolhydratsnål rätt
Salladen var både söt och syrlig samt fylld med en massa knapriga godheter. Efter rekommendationer från Plommonet parade jag ihop rätten med lemony-lime hummus och morotsstavar
Hursomhelst, höstlovet avslutades igår med både bio och restauangbesök. Hyr den Ni med. Jag sa ju att jag skulle få tjata om det med, tänk så rätt man får jämt *suck* Påminde kundvärden (som det så fint heter) om det förra torsdagen och han sa att det skulle bli gjort den här veckan
Väldigt goda är de alla också, och inte det minsta sämre än med vetemjöl. Jag får erkänna att ur burken med jitterbuggare har jag nallat flera gånger, trots jag hade tejpat igen burken
Jag tycker att det här med mingelmat är trevligt till bubblorna under kvällen. Lagom till att vi tackar tomten för fina klappar och smaskar i oss sista köttbullen rullar vi i glitterklänningar och partyhattar
Häll upp soppan i små ugnsfasta portionsformar, lägg på en kvist timjan, en näve krutonger, dra ett extra varm med pepparkvarnen och salta lite grann, och strö över de båda ostsorterna som du blandat ihop innan
Onsdag betyder ledig dag för oss och denna tillbringas med allehanda livsnödvändiga göromål. Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen
Låt puttra ihop sig och servera sedan med ris/bulgur, sallad eller vitlöksfrästa morötter som vi. Fräs strimlad lök med pressad vitlök och svamp i en panna i 5-10 minuter
Låt vila i kylskåpet i åtminstone 10 hGrilla eller stek i ugn (175 grader)Annorlunda pesto och tillbehör1 kruka färsk oregano1 vitlöksklyfta4-5 valnötter1/2 dl riven parmesanostolivolja efter behagsaltpeppar2-3 dl (röd) quinoa, torr vikt (koka enligt anvisning på paketet)500g kokt sparris, avkyltKrossa alla ingredienser till pesto i en mortel eller i en mixerBlanda med avkylda quinoat och sparrisenSmaka av med salt, peppar och riven parmesanost 1 dl apelsinsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.