Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 40 minuter
Jag hinner aldrig allt jag tror att jag ska hinna med. Sirapslimpan var det längesedan jag gjorde. På eftermiddagen blev det ett träningspass och lite matlagning och tv med mannen
Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Smakar såååå gott med ett glas kall mjölk till. Smält smöret och blanda med filmjölken. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek
Sirapslimpa som den ska/borde vara. Ni som följer bloggen har nog insett att jag blivit lite tokig i surdeg, eller rättare sagt i bröd bakad med bra råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.