Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Sirapslimpa som den ska/borde vara. Ni som följer bloggen har nog insett att jag blivit lite tokig i surdeg, eller rättare sagt i bröd bakad med bra råvaror
Kommentarer
jesperandersson-1
Riktigt gott bröd vart det ?
Logga in eller Registrera för att kommentera.