Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen. Ett av dem är en variant på Tore Wretmans klassiska gröna ärtsoppa som funkar utmärkt på sommaren
Ingrédients Pour 1/2 litre de crème 2 grandes feuilles de gélatine (4 à 5 g) 250 g de lait (25 cl) 50 g de sucre 40 g de jaune d’oeuf (2 ou 3 jaunes) 25 g de fécule de maïs (type maïzena) ½ cuillerée à café de vanille en poudre ou liquide (facultatif) 20 g de beurre 200 g de crème fraîche liquide entière froide
Idag blir det kyckling med gräddsås, en riktig klassiker som Julia gör helt fantastisk. Eftersom hon är en sådan fantastisk dam har hon även en vinrekommendation, detta skall ätas med ett vitt Burgundy eller Graves, så nu vet ni
Stek laxbitarna och krydda med lite salt, svartpeppar, citronpeppar och dill. Hacka kantarellerna till mindre bitar, häll allt i en uppvärmd stekpanna, stek ett tag med lite salt och svartpeppar
Orkade inte stycka en kyckling så jag använde bröst med skinn. Varje dag i sju veckor har jag gjort frukost till B&B-gäster, bakat, gjort mackor, sallader och lunch i kaféet och allt annat som hör verksamheten till
I den här kakan väljer jag Äpple Golden Delicious i stället för granny smith äpple därför att jag vill gärna har söta och syra smak av äpple som kombination med ljuvligt smak av Philadelphia ost
Den här gången valde jag att göra den mer mättande varianten med grädde. Så det är dags att laga det. Jag tycker att det spadet passar utmärkt med det lite syrliga parmesanbrödet som jag har istället för pommes
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Blanda resterande socker med äggulorna. Koka upp grädden och mjölken med hälften av sockret. Enklare efterrätt att förbereda finns nog inte, proffsigt ser det också ut när man bränner av dem precis innan servering
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.