Gjorde en väldigt god korvgratäng, det blev två formar. Den ena stoppade jag i frysen så kan man värma upp den en dag man inte hinner/orkar laga middag
Fyllning. Låt kräftorna rinna av noga och pressa ur vätskan. Hacka kräftor och lax. Blanda kräftstjärtar, lax, crème fraiche, majonnäs, dill och citronpeppar
Visst kan vi göra burgare trots att sommaren och grillsäsongen är över. Idag gör jag fiskburgare med skagenröra som jag serverar med ugnsrostade potatisklyftor och morötter
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sillfilèerna väl. Skala, skiva och smörfräs löken i en stekpanna. Smörj en ugnssäker form och lägg hälften av löken i botten på formen
Blötlägg matjesfiléerna i mjölk 1 timme. Ta upp och skär dem i strimlor. Sätt ugnen på 225º. Skaka lökhacket i lite mjöl, fräs i smör och späd med mjölk till en stuvningsliknande sås
Lägg sillfiléerna i blöt i ca 6 timmar, byt vatten då och då. Sätt ugnen på 200°. Skiva löken tunt och fräs den i hälften av smöret utan att den tar färg, lägg åt sidan
Fräs purjolöken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Lägg den i en smord ugnssäker form. Klipp av ryggfenan på strömmingen och lägg dem med ryggen neråt på en bricka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.