Förra året provade jag att göra en havtornssill kryddad med chili och citron, och den kan jag absolut rekommendera, men vill man vara mer klassisk kan man istället krydda medsmakerna rosmarin och enbär
Detta är perfekt som plockmat, heta grillade kycklingvingar medsmakav lime, ingefära och chili. Krossa pipipiri tillsammans med saltet i en mortel, pressa andra halvan av limen
När ingredienserna har blivit mjuka mixar du soppan slät med en mixerstav. Hetta upp en stor kastrull med matfett och fräs lök, vitlök, grönpeppar och morötter på svag värme
Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklingen. Krydda med salt och peppar. Som bilden avslöjar så åt vi det här i mitten på december och det var härligt att få lite andra smaker då julsmakerna började tränga ut allting annat
Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets. Det kan låta konstigt medsill som smakarav bacon och pepparrot men oj så gott
Passar perfekt till thailändsk kycklinggryta (klicka på länk för recept) eller varför inte till den svenska söndagssteken där du får ett annorlunda smakinslagmed det lite syrliga och söta tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.