Ansa och strimla purjolöken. Avsluta med tomater. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Fördela purjolök, tomater och dill över korven. 1500 g falukorv 1 st purjolök liten 200 g cocktailtomater 1 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 0. 5 dl pepparrot färskriven Servera med. 225°Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. 1Skölj och strimla purjolöken. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter
Strimla löken och finhacka vitlöken. 750 g benfri kassler. 13 dl Kvibille® cheddar riven. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler 1½ kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSättugnen på 200°. 1Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. 1Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delenavugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min
På med avrunnen majs, korven, tomatklyftor, beasåsen och toppa med riven ost. Den här svänger man ihop på cirkus en halvtimme om man är någorlunda skillad i köket
Idag vill jag tipsa om enbusenkel middag som dock smakar allt annat än ekel - västerbottenbiffar. Ja, det smakar faktiskt snäppet bättre, det går inte att komma ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.