Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple ochpepparrot
I. n. l. a. g. d. s. i. m. e. k. p. r. ,. ö. b. t. o. c. h. 1. 4. f. u. 2. 0. 5. 7. A. 3. K. R. S. P. j. ½. Ä. (. %. ). v. ä. L. å. F. V. C. T. -. l l. a t. d l
Lägg sillfiléernamed skinnsidan neråt. Jag föredrar att äta den stekta sillen kall om jag väljer att ät den som frukost, men den går även bra att värma om man hellre föredrar det
Koka rödbetornamed skal tills de är mjuka. Servera torsk med rödbetskross ochpepparrotsyoghurt. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig
Matjessillmed brynt smör, rödbetor, kapris och riven pepparrot. Halvera potatisen och lägg upp på ett stort fat varvat medmatjessilloch riven pepparrot
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme, lägg i rödbetornaoch låt de bryna ordentligt, salta och peppra, lägg pepparrotenoch salladslöken vänd försiktigt
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret ochpepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Forma till små härliga biffar och stek med smör i stekpannan. Men lite extra kul med nyfångad gädda. smält smöret i en kastrull och hacka ner rödbetorna i smöret samt tillsätt kaprisen
Skala och koka potatisen och tärna och koka rödbetorna. Smält smöret i en kastrull, häll över det klara smöret i ett annat kärl och låt den grumliga bottensatsen stanna kvar
Det kan låta konstigt medsill som smakar av bacon ochpepparrot men oj så gott. Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.