Skär sillen i lämpligt stora bitar och blanda sedan ner med övriga ingredienser. Häll upp allt i en skål eller burk och låt sillen stå kallt i något dygn så att smakerna binds samman
Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 150 g soltorkade tomater 1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g 2 dl crème fraiche salt och peppar Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i mindre bitar. 1 dl grovt riven parmesanost
Tillsätt parmesanost, créme fraiche och majonnäs. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Garnera med fint hackade soltorkade tomater ochbasilikablad
Kör osten ihop medbasilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Kall sås medparmesan, vitlök, citron ochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron ochbasilika (se här)
Avsluta med att ha i kesellan och mixa precis bara så att degen går ihop, överarbeta inte degen. Blanda mjölsorterna samt saltet i en matberedare monterad med kniven
Spar ½ dl av det varma pastavattnet och blanda med smöret. Blanda med olivoljan. Färsk basilika. Fick tipset av en vän här som sett på min blogg att jag verkar ha en soft spot för parmesanoch citron
Finhacka basilikaoch blanda den medparmesanoch crème fraiche till fyllningen. En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris
Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanostoch olivolja ovanpå. Blanda allt ordentligt med händerna, knåda sedan degen tills den blir fast och smidig
Dela potatisarna och blanda med olivolja, salt och peppar. Stek i lite olivolja med skarvsidan neråt. Lägg ut prosciutton omlott och lägg på basilikabladen
Blanda riset med spenat, basilika, grovhackad mandel och riven parmesan. Hur som haver kommer här ett skepp lastat med ett recept på en rissallad som passar bra både till stekt och grillat kött och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.