Nu är sillen gjord inför det annalkande midsommarfirandet på fredag. i havet, iättika och ibrännvin. Alla har vi vår favoritsill på smörgåsbordet som dukas upp under midsommarafton
En mycket god sill som min bror gjorde tillmidsommar. 200 g inläggningsklarsill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléernai önskad. - Läs hela inlägget här 200 g. 0,5 kruka dill. 1 lime. 1 grön chili. 1 del ättika
Den finalillasillen. Vi betar av några fler måsten till (i alla fall mitt) julbord. Här har vi gjort snabbinläggningar, alltså att man bara smaksätter redan inlagdsill
Denna sill känns härligtsomrig och serveras med fördel när nypotatisen börjar landa på matborden. Dagens recept är ursprungligen hämtat härifrån, med mycket liteförändring
Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt. Välj alltidriktig mat framför tillskott. Jag föredrar att äta den stekta sillen kall om jag väljer att ät den som frukost, men den går även bra att värma om man hellre föredrar det
Häll av lagen från sillen och skär den ibitar. Mixabasilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och silleniblandningen
Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. Blanda alla ingredienseri glasburken och låt stå i ett dygn innanservering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.