Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Precis så är den här Sicilianska bönsoppan. Siciliansk bönsoppa. Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå
På Sicilien är Cassatatårtan motsvarigheten till våran Princesstårta. Jag hade aldrig tidigare ätit denna tårta, men däremot hade jag provat Cassataglass, men den jag provade kom inte i närheten av den Cassatatårta jag provade förra veckan när jag besökte Sicilien för första gången
Jag har här utgått från ett recept från den härliga kokboken Galen i Grönsaker av Paul Gayler. Jag håller med honom om att italienarna vet att ta hand om sin broccoli och att den passar särdeles bra ihop med sardellfiléer
Siciliansk tomatsås till 4 personer. Siciliansk tomatsås till 4 personer. . Det har blivit något av en sport för mig att prova på tomatsåser i olika delar av Italien
Vispa vaniljvispen med vin och socker till en fluffig smet. Rosta mandeln i het, torr stekpanna under omrörning, låt den svalna något och hacka eller strimla den
En favorit hos mig är cassata som jag åt som barn och när jag var i min ungdom i Italien. Ett av mina mål på semestern nu senast var att försöka hitta denna glassen, men inte en enda cassataglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.