Riv och blanda allt utom scampi, musslor och rödlök. Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt. 110 scampi, skalade och halverade. 1Pizzadeg700 g vetemjöl special 50 g jäst 50 g olivolja 400 g vatten. 1Topping100 g parmesan 200 g cheddar 100 g roquefort 1 klyfta vitlök vitpeppar, grovmald salvia , färsk libbsticka, färsk 10 scampi, skalade och halverade 20 musslor, kokta i skal 1 rödlök, tunna ringarBlanda alla ingredienser till degen i 8 minuter. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig
Eller ett flatbread. Det är inte som en pizza eftersom botten är så tjock (om ni vill ha pizza så kan jag rekommendera mitt recept på dietpizza eller pizza med botten på kikärtsmjöl), det är inte direkt ett bröd och inte heller en paj
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
500 g scampiräkor. Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.