Skär köttet i tärningar och tillsätt dem i grytan, låt dem steka med i 5-6 minuter och rör om. Häll matolja i en liten kastrull, tillsätt linserna och låt dem fräsa snabbt i 2-3 minuter, tills de inte längre fastnar vid varandra
Skiva löken, stek den i olja tillsammans med köttet och kryddorna. Har du torkad zabsi så lägg det i blöt en stund, ca 1 näve, sen steker du det för sej nån minut, blandas sen i köttgrytan
Så här i efterhand så känner jag att jag borde valt det till Månadens Sötsak, så fler kunde få upp ögonen för det persiska köket =}Jag tycker att vissa gör sin SholeZard alldeles FÖR söt, jag tycker att den är godare med mindre socker
mån, 2013-09-30 15. Blötlägg riset 3-4 timmar i vatten, skölj sedan riset ordentligt och häll det sedan i 10 dl kokande vatten på medelhög värme i 10 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt socker och rör tills riset och sockret blir en massa (om det blir för tjockt kan ni hälla på ytterligare vatten)
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Kateh-varianten är det enklaste och snabbaste sättet att tillreda ris, ett vardagsris. Persisk mat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken
Persisk tzatziki, mast o khiar- recept HÄR. Nigellafrön- svartkummin, kryddiga små frön. Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.