Spritsa fint mönster på ovansidan och dekorera medcocktailbär och varför inte en ros av marsipan. Härom veckan fick jag ett samtal från Eva - en av våra grannar med en förfrågan om Mockatårta
Kakan görs med fördel i en gjutjärnspanna med raka kanter. Lägg ett cocktailbär i varje ananas. Lägg en hel ananasring i mitten och dela de andra och lägg runt med snittet utåt
Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon
Tänkte bjuda med mig utav ett mycket enkelt recept på en fantastiskt god moccatårta. 1 pkt med färdiga runda marängbottnar 250 g rumsvarmt smör1 dl grädde1 1/2 dl socker2 dl starkt kaffe4 st äggulor Dekorera tårtan med vispad grädde, mandelspån, röda och gröna cocktailbär. =)♥ 1 pkt med
2 Smöra och brödbeströ en springform med löstagbar kant. 6 Blanda mjöl med äggsmeten, tillsätt tillsist vitorna och vispa försiktigt samman det hela. 8 Grädda sockerkakan omedelbart i omkring 30 minuter. 2 Lägg smörpapper som du smöra och brödbeströr i en springform med löstagbar kant. 1 Koka socker och kaffe på medelvärme i omkring 30 minuter till en simmig lag som trådar sig. 6 Häll resterande av mockasmörkrämen i en sprits och dekorera tårten med den mockasmörkräm som finns kvar. 7 Dekorera tårtan ytterligare med hackad choklad, chokladkaffebönor, cocktailbär, skållad hackad mandel eller skuren pistagemandel. 8 Ställ tårtan omedelbart kallt fram till serveringen
Garnera med röda cocktailbär alternativt andra bär. Ett par dagar före kalaset såg jag Leilas söta jul och hur hon gjorde en mjuk pepparkaka i tre våningar med chokladfrosting, och det var jag bara tvungen att prova
Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). 12 cocktailbär
1röda cocktailbär. 1100 g smör / margarin 1 dl socker 1 stort ägg 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 1/2 citron rivet skal av 1/2 apelsin 1 msk pressad apelsinsaft knappt 4 dl vetemjöl Garnering hackade mandlar / eller nötter röda cocktailbärUgn. Tryck ner 1/2 cocktailbär i varje kaka
Blanda försiktigt ner mjölet, som blandats med bakpulvret, i äggsmeten. 10 cocktailbär i olika färg - allt hackat i mindre bitar och blandat med 2 msk mjöl
) Lägg den på plåten och upprepa med resten av smeten. Ev röda eller gröna cocktailbär. Låt svalna en liten stund på plåtarna, ta loss dem med en stekspade och lägg dem på ett galler för att svalna helt
Spritsa fint mönster på ovansidan och dekorera medcocktailbär och varför inte en ros av marsipan. Och vilket bättre sätt att fira kaffets dag än med en Mocka tårta
Garnera med röda cocktailbär. Smält smöret och blanda det med äggsmeten. Cocktailbär till garnering. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.