Shepherd’s pie – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 morot
  • 1100 g rotselleri
  • 1 margarin eller smör
  • 1400 g blandfärs
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl krossade tomater
  • 11/2 dl tomatpuré
  • 11 msk worcestershiresås
  • 11 kg potatis av mjölig sort
  • 12 msk margarin eller smör
  • 11 dl mjölk, lite drygt
  • 11 1/2 dl riven ost
  • 1 salladBörja med potatismoset. Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och kör den till mos med hjälp av en elvisp.
  • 1 Rör ner margarin eller smör, mjölk lite i taget, salt och peppar och kör lite till med elvispen.
  • 1 Hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri grovt på ett rivjärn. Fräs alltsammans. Lite i taget, i en stekpanna. Lägg över det i en kastrull.
  • 1 Stek köttfärsen, hälften åt gången, i stekpannan. Salta och peppra och lägg över den i kastrullen. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och worcester-shiresås.
  • 1 Låt köttfärssåsen småkoka i 10 minuter. Bred ut köttfärssåsen i en smord ugnsfast form. Klicka eller spritsa på moset. Strö på osten.
  • 1 Gratinera i 225 grader i 10-15 minuter. Moset och osten ska få färg.
  • 1 Servera med en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.