Rör till en jämn smet. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och tillsätt farin, mjöl, bakpulver och ägg. Häll smeten i en rund, smord form, ca 24 cm i diameter
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda dem väl i en bunke. Ugnsvärme - 180 grader. Rör ihop alltsammans och häll upp smeten i två smorda, avlånga brödformar (1,5 liter)
Eftersom Nea ju fyller år idag och mormor ska komma på eftermiddagsfika så passade jag på att baka ännu en variant på "röra ihop kakan" som jag bakade igår
Rör ner sockret. Av naturliga åldersskäl är jag för tillfället väldigt varm av och till, men det är en ganska obehaglig värme som de äldre av mina kvinnliga läsare säkert känner igen
När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Lägg köttet i en ugnsform. Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.