Röraihopkakamed röda vinbär och rabarber. Eftersom Nea ju fyller år idag och mormor ska komma på eftermiddagsfika så passade jag på att baka ännu en variant på "röraihopkakan" som jag bakade igår
Ställ in kakan mitt i ugnen, ugnstemperatur. Blanda i frukten eller bären. päronbitar eller bär. Sänk ugnstemperaturen till 175 º när du ställer in kakan
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Låt kakan svalna. Ta ut den ur formen och täck ovansidan med vispad vaniljvisp och bär
Enkel kaka som bara rörsihop i kastrull. Rör ner socker och ägg. Gärna enkla som går att sväng ihop i en kastrull när man till exempel får oväntade gäster
Rör i myntan och smaka av med salt och peppar. I morgon kör vi vidare med fler recept från menyn, det blir de fyllda tomaternas tur att presenteras närmare
Rör ordentligt för det tar lite tid. Kladdkakamed röda vinbär, vit choklad och havssalt. Men bären finns ju, vi har till och med buskar på tomten, och jag ser det som något av en utmaning att lyckas göra något gott av dessa surisar
Det tar, på sin höjd, fem minuter att röraihop alla ingredienser, i en och samma skål. Rör om. Kanske det rent av skulle bli himmelskt gott med choklad och några matskedar kakao i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.