Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Annars är ju tisdagar soppdag här i vårt kök, även om man egentligen "ska" käka fisk på tisdagar. I går arbetade vi båda länge, Anki var på personalkonferens och Håkan hade sin långa arbetsdag som han brukar ha på tisdagar, därav uteblivet inlägg
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, enfisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Lägg fisken i en ugnsform. Häll det över fisken, strö över kräftstjärtarna och tryck ner dom lite i såsen, gör likadant med de halva cocktailtomaterna, smula över buljongtärningarna och ställ in i mitten av ugn i 200 grader i ca 45-50 minuter. 2 fiskbuljongtärningar
För att inte reta upp för många militanta köttälskare efter mitt förra inlägg så är det bäst att visa att även jag grillar kött ibland även om det inte blir så ofta
I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Enpromenix på ca fyrtio minuter från där jag bor och eftersom solen strålade, blev det en riktigt angenäm “motionsrundaâ€
Jaha, då var det min tur att åka på en dunderförkylning. Dagens recept hittade hos Jennie och eftersom jag älskar både kyckling och sesamfrön blev jag bara tvungen att testa
Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Blev väldigt sugen på fisk med skirat smör och riven pepparrot. Men det var väl trevligt att solen tittade fram i dag så vi äntligen kunde ta vår tur till Hönö
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.