Jag smiter in här lite emellanåt och försöker uppdatera er med lite godsaker. Som tillbehör till vår stora sallad hade jag gjort dessa picklade rädisor, ett riktigt gott tillbehör
Detta är en snabb och enkel metod att lägga in rädisor över natten. Ta 20-30 rädisor och skär parallella snitt genom dem med ett par millimeters mellanrum. Lägg rädisorna i en burk, häll på 1 tsk salt och 2 tsk socker, blanda runt och täck
Koka ihop övriga ingredienser och slå på rädisorna. Inlagda rädisorrädisor1 dl ättikssprit2 dl vatten2 dl socker2 kanelstängeren dutt ingefäraRensa och klyfta rädisorna och lägg ned i en steriliserad patentburk
Senapsgrädde, bara vispa grädde och tillsätta skånsksenap och lite dill, sen är det klart. Lägg ut bacon/fläskskivorna i en ugnsäkerform, lägg en bit fisk på varje skiva, och linda in den, med skarven neråt, in under fisken
Helst med min egen potatis såklart men den är inte riktigt klar ännu så det fick bli köpepotatis. I salladen har jag rädisor och sockerärtor, båda ifrån egna trädgården
Ringla över rikligt med olja, strö över flingsalt och kvarna över svartpeppar. Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta
Skölj och dela rädisorna och blanda med dressing och örter i en skål. Tänkte dela med mig av ett recept på en sallad jag gjorde en av alla gånger vi grillade på semestern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.