Servera med kokta grönsaker, gärna morötter och blomkål, samt ris eller bulgur. Buljongkokt kyckling med dillsås4 port500 gram kycklingfilé eller kycklinginnerfiléer5 dl vatten 0,5 tsk salt 100 gram gul lök i klyftor 200 gram morötter i bitar 6 st pepparkorn 3 st lagerblad Dillsås. Späd med grädde och mjölk samt och ca 3 dl buljong från kycklingkoket
Det smakar ungefär som pesto fast med vinäger i som lilla H sa. Börja med potatisen. Lite snålblåst och bara en 14 grader men med lite filtar runt sig så gick det
Skölj ½ paket med sockerärtor och skär bort ändarna. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg i pepparroten på slutet eller servera vid sidan om tillsammans med riset
Jag vill gärna smaksätta bönor med något, annars blir de lätt lite torra och tråkiga. Salladen bestod av matkorn, blandade salladssorter, körsbärstomater, oliver, strimlad soltorkad tomat, feta och en majs- och bönbladning
En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.