Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera kycklingenmed kokt potatis och kokta morötter. Här har jag i stället använt en färsk kyckling och lagt de kokta kycklingdelarna i den sötsura dillsåsen
Helstekt kycklingmedbuljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här medkyckling
Ursprungsnamnet på denna rätt är "Kycklingmed het dillsås". Det som inte riktigt höll samma höga standard var kycklingen, antagligen för att den inte kryddats när den stektes
Tänkte jag skulle tipsa er om en god kycklingrätt, så här kommer den, kycklingmeddillsås. Koka upp vatten i en gryta, tillsätt kyckling, morot, hönsbuljongtärningar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.