Ni kanske har ännu fler namnförslag på dessa sega godingar, kärtbarnhar som bekant många namn. Till jul har vi annat än födelsedagskakor att bjuda er på, så det så
Jag antar att kärtbarnhar många namn…. Alltid lika trevligt men det är ändå skönt att komma hem igen, speciellt när barnenhar somnat… då börjar min alldeles egna egentid för maken jobbar hela natten
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Jag har skrivit in det dubbla receptet och det passar då till en långpanna i storlek 29x42cm
Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärtbarnhar många namn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
Munkar eller donuts, kärtbarnhar många namn. Idag har jag bakat riktiga klassiker, något som jag alltid fick som barn nämligen munkar eller flottyrkransar som min morfar skulle ha sagt
Skölj kikärtorna i en sil. 1 tetra kikärtor1 dl rapsolja0. 1 tetra kikärtor. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
kärtbarnhar många namn. Att ”rimma” kött fisk och fågel har man gjort sedan urminnes tider. Detta innebär att du har en saftigare, mer smakrik och mörare köttbit än innan
Dessa ljuvliga har min mamma alltid bakat och väcker härliga barndomsminnen, bäst är dom dagsfärska med strösocker eller något mer amerikanskt med glasyr och strössel
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Har känslan av att närmare än så här, kan jag nog inte komma en "vanlig slät vetebulle"
Mandelmassa. Skålla och skala mandeln. Mixa ihop mandeln tillsammans med sockret. Tillsätt eventuellt 1 tsk vatten mot slutet för att få bättre konsistens
I ”Prinsessornas nya kokbok” av Jenny Åkerström finns ett recept på semlor, och där ska de fyllas med mandelmassa, men personligen tycker jag om sylt i mina semlor
Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärtbarnhar många namn. Jag har förstås bakat semlor och dom blev riktigt smarriga tycker jag (och hela familjen)
Ja, nu är det i alla fall rätt tid att äta semlor. Fördelen med att göra egna är ju att de blir så färska som de bara kan vara och att man lätt kan äta mer än en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.