Sportlov och jag har blivit förkyld. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
Klassisk fiskgratäng med dill, citron och potatismos. Superklassisk husmanskost som jag absolut tycker att du ska ge dig på att göra själv istället för att köpa färdig
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
En god, lagom seg kola att ha som julgodis. ca 40 kolorINGREDIENSER100 g smör1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl ljus sirap4 msk kakao1 tsk vaniljsockerGÖR SÅ HÄR
I det klassiska gamla franska gourmetköket tar man tillvara på allt från de ursprungliga råvarorna. Det berodde på att man fick ett helt djur och var tvungen att ta hand om allt
Krydda steken med salt och peppar. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen. Skala morötterna och hyvla tunt med en potatisskalare
Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Stek tillsammans med köttfärsen och lite olja tills löken mjuknat och köttfärsen blivit genomstekt. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten
Alltså äta en semla. Vi provade det i fredags tillsammans med dessert och alla var helt eniga, det smakade verkligen gott ihop med sötsak, t o m min (skeptiske) make instämde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.