Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma ochfixatlitei lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Hon mår mycket bättre idag men är fortfarande lite matt och öm. Jag höftar när jag gör detta recept men här är ett grundrecept som du kan anpassa efter tycke och smak
Du kan använda den ibiffar, grytor och såser, och så i den här måndagensvegetariska pastasås. De är billiga, klimatsmarta, näringsrikaoch går dessutom att använda till tusen olika saker imatlagning
Glutenfri saffransbulle, drömrulltårta och småkakan jitterbuggareblir ett komplett fika. Låt kakan svalna och vänd den sedan upp och ner på ett sockrat bakplåtspapper
Enda kruxet är nog att du måste gillabroccolioch grönkål - men, vem gör inte det. Klockan var för mycket för att jag ens skulle orka tänka tanken att åka och handla
Därav den bloggtorka som kommer råda under de närmaste dagarna. Jag har nu officiellt semester, och ägnar mig från idagoch några dagar framöver åt att vara med mina äldsta barn på läger
Inför veckans köttfriamåndag, bjuder jag på en enkel men smakrikbroccolisoppa med just mögelost. Jag vet interiktigt om det är ok, men det kittlar äventyraren imigoch utmanar mina smaklökar
Något av det godaste jag vet i dessertväg är glass ochparfait. Det finnsidag rätt många glassbutiker som tillverkarhantverksmässig glass på bra råvaror, det blir några sådana glassar per sommar
Nästa gång blir det med lite socker iochlite jäst eller bakpulver och framför allt mindre salt. Njaej… det där med surdegsbullar var inte så lätt det nej
Nu går verkligendagarnaini varandra. Hjälp vilka mängder mat som går åt när alla är ledigaoch den friska luften gör oss alla vrålhungrigavid varenda måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.