Äntligensemester. Vi börjar med att ta det lugnt i en vecka, sedan ska viiväg en sväng tillLalandia, Danmark och sedan ska viförhoppningsvis ta en tur med husbileni Österlen
Det var marineradeoliver, crostini med Stilton, rödlöksmarmelad och fikon, charkuteriebricka och focaccia med olika smaker (bland annat bacon och feta – mums
Lagom tillsemestern så delar jag den givetvis med er. Nu ni. Det blir nog litepraktiskatips på utflyktssnacks, snabba luncher och enkla middagar och liknande under semestern men då får ni hänga med på Instagramistället
Det var FreixenetsMia-vinervi provade, det torra Mia Fresh & Crisp (grön etikett) och det söta Mia Moscato (orange etikett), två olika mousserande viner från samma leverantör
Inför denna vinprovning hade jag tänkt i tre steg. A) Mjukt och bärigt. Friska och mjuka viner. Typiska kännetecken är att de ska smaka röda bär som hallon och jordgubbar, röda vinbär och lingon
Nu är det äntligensemester för mig. Det kommer såklart bli mycket grillad mat nu på sommaren och kanske jag inte kommer att lägga lika mycket tid som jag brukar göra på att blogga
Igår kväll arrangerade jag en vinprovning för mamma, pappa, Jocke och mig. Eller det var bara ett vin man skulle dricka men sen så skulle man äta choklad och torkat kött till för att experimentera fram olika smakupplevelser
Södra Rhône har länge haft ryktet om sig att producera en mängd viner – lätta röda, roséviner eller vita torra som intealltid når upp till bra kvalitet
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Det har varitväldigtdåligt med uppdateringar under semestern på bloggen. Det har ju varit en kanonsommar i år igen och det har varit mycket bad, sköna kvällar och god mat samt dryck
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixatlitei lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
salt & vitpeppar. Salt & peppra på ganska bra. Tryck ut degen – eller kavla ut den – i en hög eller vid pajform (det är ganska mycket fyllning som ska få plats)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.