"Äppelkaka, doften från den nygräddade, gyllenbruna skapelsen med de allra ljuvligaste Transparent Blanche - ännu inte fullt mogna, med sin tonårskvickhet och friska syrlighet i behåll i augustihettan - minner om en sommar i barndomen när mamma rev äpplen och mandelmassa och tillsatte kärlek, smör och mjöl
Ni förstår kanske att dagarna blir lite speciella när man burit in hela köket i tv-rummet. Jag minns inte ens vad vi ätit senaste dagarna men för att inte förstöra min alfabetsmat lagade jag idag 3 V-rätter
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Då är den här vita sangrian perfekt. Vill du vara ute i god tid kan den vita sangrian förberedas innan med alla steg utom Spriten och isbitarna, som tillsätts när gästerna kommit
Ska de inte ätas ganska snart är det bättre att frysa dem. Enklaste julgodiset måste ändå vara marknadsnougat som det egentligen heter eller fejkfudge som jag döpte dem till
Det finns olika varianter på sangria men det här är vårt eget favoritrecept på spansk sangria. – Om du kan läsa på spanska och är intresserad av fler tips på Sangría-recept så rekommenderar vi dig att läsa
Ska du bara dricka en sorts alkohol i sommar, drick Sangria. Una Sangria, por favor. Det här är det recept jag lyckats sätta ihop som mest liknar "originalen" man får nere i Spanien
Blanda vinet och cointreau, mynta och kanelstänger. Lägg upp isade citrusfrukter som isbitar i 4-6 glas, häll på sangrian och toppa med resterande tonic water som avslut. 1,5 dl Cointreau. 75 cl vitt vin, friskt, fruktigt och torrt 1,5 dl Cointreau 50 cl tonic water 1 kvist mynta eller citronverbena 1 kvist citronverbena 1 citron 1 lime 2 kanelstänger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.