helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Ibland är jag extra glad att jag bor i fiskstaden Göteborg. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Förra veckan bestod en utav våra vardagsmiddagar av schnitzel. Jag var sugen på att äta vitkål till. Stekt vitkål är ju grymt gott det och något jag gärna gör som tillbehör till alla möjliga maträtter
Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och låt stuvningen sjuda i 3 minuter under omrörning
Skala och skär potatisen i 1 cm stora tärningar. Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt potatisen och sjud under ständig omrörning, tills potatisen är mjuk och såsig, 5–8 minuter
När man gör fiskburgare är de lätt att smeten blir lös och faller sönder när man steker den. Därför brukar jag sjuda fisken först i några minuter i saltat vatten och därefter mosa fisken med en gaffel
Som den norrbottning jag är, så vad vore min receptblogg utan ett recept på palt. Jag gör blodpalt idag och har kommer ett förenklat recept på blodpalt, som smakar som originalet som är med kokt potatis