Erik

Erik

  • 21 Recept
Budapestrulle

Budapestrulle

Så enkelt, snabbt och så gott att göra till fredagsfikat. jag hade ägg som behövde användas och då blev det en budpestrulle
budapestrulle

budapestrulle

Marängbotten. 6 äggvitor. 3 dl socker. 100 g finhackade hasselnötter. 5 msk marsanpulver. Vispa äggvitorna till ett fast skum
Chilli con carne

Chilli con carne

Bästa matlådematen. ). o middangen fö många. För 6 pers. 1 kg blandfärs. 1 gul paprika. 1 röd paprika (jag hade spetspaprika)
populärt recept

populärt recept

helt rätt i höstrusket. Dessa heta räkor är ett av de mest sökta recepten här på bloggen. Förstår dess popularitet då det verkligen är en supergod rätt som är enkel att fixa ihop
Kassler med tomat och pepparrot

Kassler med tomat och pepparrot

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 purjolök 1 msk olja salt och peppar 2 tomater ca 500 g skivad kassler 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1 dl riven ost (gärna 11 %) 2 msk färskriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Gratinerad kassler med ris och krämig sås

Gratinerad kassler med ris och krämig sås

Hejsan hoppsan. Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Panerad sej

Panerad sej

Ibland är jag extra glad att jag bor i fiskstaden Göteborg. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Pizzadeg

Pizzadeg

Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Fiskrullader med ansjovisgräddsås

Fiskrullader med ansjovisgräddsås

Rulla ihop till rullader med fyllningen och sätt i en tandpetare. Bryn rulladerna i stekpanna. Lyft ur för ett ögonblick
Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Stuvad vitkål – Gott middagstillbehör

Förra veckan bestod en utav våra vardagsmiddagar av schnitzel. Jag var sugen på att äta vitkål till. Stekt vitkål är ju grymt gott det och något jag gärna gör som tillbehör till alla möjliga maträtter
Stekt korv med lättstuvad blomkål

Stekt korv med lättstuvad blomkål

Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och låt stuvningen sjuda i 3 minuter under omrörning
Chorizo med stuvad persiljepotatis

Chorizo med stuvad persiljepotatis

Skala och skär potatisen i 1 cm stora tärningar. Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt potatisen och sjud under ständig omrörning, tills potatisen är mjuk och såsig, 5–8 minuter
Sangria gånger tre

Sangria gånger tre

Okej. Vi erkänner. När vännerna föreslog tapas och sangria var jag väl inte precis översvallande positiv
Fiskburgare

Fiskburgare

När man gör fiskburgare är de lätt att smeten blir lös och faller sönder när man steker den. Därför brukar jag sjuda fisken först i några minuter i saltat vatten och därefter mosa fisken med en gaffel
Fiskburgare på vit fisk

Fiskburgare på vit fisk

Fiskburgare på vit fisk (4 portioner). 600 gram vit fisk (torsk, spätta, gös. Det går utmärkt att blanda
Fiskburgare

Fiskburgare

Blanda fiskfilé, ägg, majsstärkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en färs. Kör snabbt i löken
Fiskburgare med chilimajonnäs

Fiskburgare med chilimajonnäs

1 Rör ihop ingredienserna till majonnäsen och ställ svalt. 2 Skölj fisken, torka den och skär den i grova bitar
Ingelas makrill i tomatsås

Ingelas makrill i tomatsås

Skär makrillfiléerna i sneda bitar ca 2 cm breda. Smöra ett eldfast fat och lägg ut bitarna på det. Krydda med salt och vitpeppar

Blodpalt

Som den norrbottning jag är, så vad vore min receptblogg utan ett recept på palt. Jag gör blodpalt idag och har kommer ett förenklat recept på blodpalt, som smakar som originalet som är med kokt potatis