SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2. 5 dl matolja salt peppar saft från citron 1 dl soya 1 msk sesamfrön GÖR SÅ HÄR LAX 1. GURKA 1. CITRONMAJONÄS 1. SESAMSOYA 1. 1 t. 1 dl japansk soya. 1 msk socker. 1 dl blandade sesamfrön. 1 skalad och. 1 dl ättika. 1/2 fint skivad röd chili. 1 dl soya. 1 msk sesamfrön
När fredagen kom frågade jag om jag fick sova hemma över natten pga min lilla son och det fick jag. Jag ammade fortfarande så det första jag fick göra var att pumpa ut mjölken som kastades, då den var full med narkosmedel och smärtsillande
Min fru Caroline vet verkligen vad hon skall göra för att göra mig ännu gladare, för några veckor sedan fick jag en marinadspruta som en liten sommarpresent
Publicerat 2014-12-2014. 21. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 100 g nougat. Gör kulprovet eller ta bort kolan när den är 120 grader. 1 dl grädde. 1 dl sirap. 1 dl socker. 30 hasselnötter 100 g nougat
Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Dela kycklingen i portionsbitar. Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer. 1 vitlöksklyfta. 11/2 dl hönsbuljong. 1 msk fransk senap. 1 röd paprika. 1 msk soja
Ingredienser 400 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 6 st champinjoner 1 st röd paprika 0. 5 tsk Curry 1 tsk paprikapulver 3 dl Vatten 1. 5 msk kalvfond 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 0
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 1 dl grädde. 1 dl ströbröd. 1 tsk svartpeppar. 1 tsk flingsalt. 1½-2 msk torkad basilika. 1 kruka färsk basilika. 1 dl soltorkade cocktailtomater i olja (finhackade). 1 dl mozzarella (riven). 1 dl fetaosttärningar i olja
mina tavlor. 1 påse kokosflingor (200g). 1. 10min beroende på temperatur). 1 påse kokosflingor (200g). . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo
Man kan få dela till brödbitarna lite så det passar ihop. Detta räcker till min tårta enligt bild. Det brukar gå ca 1 glas/lager. Blanda leverpastejen med grädde, finhackad smörgåsgurka samt spad och bred ut det på lager 1. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 1½ burk leverpastej (200 g). 1 dl finhackad smörgåsgurka. 1 dl grädde. ½-1 st röd paprika. 1 burk mandarinklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.