Warm pak choi, prawn and lentil salad
1400g pakchoi, ends trimmed. 1180g large king prawns 1 red chilli, deseeded and finely chopped 30g fresh coriander, finely chopped 2 limes, one zested and juiced, one cut into wedges 2 tbsp light soy sauce 1 tbsp runny honey 2 x 400g tinned green lentils, drained and rinsed well 2 ripe avocados, peeled, stones removed and sliced 200g radishes, trimmed and thinly sliced 1 tbsp sesame oil 400g pakchoi, ends trimmed
Kommentarer
Tomas Heldaeus
Recept för 4 personer
Ingredienser
Ca 1 kg laxsida
Blad från 2 salviastjälkar
2 citroner
japansk soja
4-6 pak choi, storleken får avgöra
500 hg kastanjechampinjoner
olivolja, salt, peppar
Eventuell extra servering om hungern finns, ett hemslungat potatismos
Gör så här
Halvera pak choi och dela svampen på mitten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, salta, pensla med soja och ringla olivolja över. Lägg laxsidan även den på en plåt med papper och hacka salvia och strö över tillsammans med havssalt. Grönsakerna kör du ovanför ugnens mitt på 175 C runt 30 minuter. Efter 10 minuter ställer du in laxen under och sätter på varmluften. Ta ut grönsakerna när de fått fin färg och lyft upp laxsidan som får fortsätta en liten stund till.
Dela citroner på mitten, gnid in havssalt och stek med skärsidan nedåt i olivolja tills du sotat dem tillräckligt. Arrangera över grönsaker på laxplåten och servera med citronerna. För en matigare rätt, slunga samman ett klassiskt potatismos.
Logga in eller Registrera för att kommentera.