Genom att baka fisken under salttäcke gör att den får en intensivare smak och blir härligt saftig. Till fisken passar lime och citron och en god smaksatt majonnäs, i det här fallet körvelmajonnäs, men även dill,- basilika- eller dragonmajonnäs fungerar perfekt
Gnid in duvorna med salt och peppar. Stek duvorna i 180-200°C varm ugn. När duvorna är klara skall de packas in i aluminiumfolie och vila vid spisen i ca 10 minuter innan servering
Kommer ni ihåg att vi förra veckan konstaterade att det går att göra en hel massa gott av ett blomkålshuvud och att vi samtidigt bjöd er på pizza gjord på denna "mirakelkål"
I bland kan det gå väldigt snabbt från att man läser ett recept till att man testar det. I bland behöver recepten och inspirationen mogna lite i bakhuvudet
Man kan börja med att bulta brösten lite innan man lägger dom i marinaden för att göra dom lite tunnare, speciellt ifall man använder gräsandsbröst som kan vara ganska stora
Till och med duvorna har fått sig ett eget höghus på strandpromenaden. Svensk Husmanskost vid Medelhavet Dillkött är en favorit bland de gamla klassiska Svenska Husmanskosträtterna
I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigt härlig vinprovning i Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresa till Italien, närmare bestämt Florens och Chianti Classico
Men duvorna blev desto gladare som vi matade efter att ha tagit bort saltet förstås. Då är vi tillbaka i Svedala efter en toppenvecka i NYC, det var inte äppelprovning i Kivik den här gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.